МАСЛИНОВИЯТ ПАСТЕТ се приготвя лесно и бързо.
Намазвате го на филийка и блаженно си похапвате с резени домат и краставичка.
ПРОДУКТИ:
- зелени маслини без костилки 1 ч.ч.
- зехтин 50 мл
- чесън 3,4 скилиди
- балсамов оцет 1 суп.л.
- орехови ядки 1 каф.ч.непълна
- риган 1/2 ч.л.
- горчица 1 каф.л.
- магданоз китка
Всички изброени продукти се слагат в блендер и се смилат. Ако искате пастета да стане като крем, добавете още зехтин. Аз пожелах да усещам вкуса на маслините. Сол не сложих, защото маслините бяха солени, но вие опитайте първо. С пастета се мажат филийки хляб, може дори да си ги препечете.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня",или пък да се включите в кулинарните ни групи "Различните вкусове" и "Край софрата".
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар