четвъртък, 22 август 2019 г.

СЕЛСКА ВИТА БАНИЦА С ЛИМОНАДА

Даже и да не сте достатъчно сръчна, ще се справите отлично !




ПРОДУКТИ:
  • кори за баница / плътни, тип одрински/
  • яйца 5 бр.
  • сирене 300 г
  • лимонада 300 мл
  • непълна ч.ч. олио /масло или мас/
ПРИГОТВЯНЕ:

Разбиваме яйцата с вилица. Смесваме с 300 мл лимонада. Натрошаваме 300 г сирене. Вземаме една кора, намазваме с мазнина, поръсваме с натрошено сирене и завиваме на руло. Поставяме кората в средата на намаслена тава, поръсена с малко брашно, като я завиваме на охлюв. Същата процедура повтаряме и с останалите кори. С приготвената смес от яйца и лимонада заливаме баницата, като изчакваме сместа да попие навсякъде. Печем за 40 минути, на 180 градуса. Баницата става хрупкава, още гореща я нарязах, и топла си я хапнахме, отново под асмата.

ДОБЪР АПЕТИТ!

                            

  







Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,или пък да се включите в кулинарните ни групи "Различните вкусове" https://www.facebook.com/groups/928419507224121/ и "Край софрата"https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ .



Снимките от този блог са обект на авторско право.







Няма коментари:

Публикуване на коментар