четвъртък, 1 август 2019 г.

БАБА ГАНУШ

Един вариант на баба гануш или бабагануш, приготвен по мой вкус. Чудесна идея за всички, обичащи патладжан. За тези, които не знаят това е вид разядка, която се доближава до нашето кьопоолу, но с добавка на сусамов тахан.А като се сложат и мариновани чери домати, разядката обещава отличен вкус.
Насладете и се !






ПРОДУКТИ:
  • патладжани 4 бр.
  • пипер 5 бр. /сложих зелен,поради липса на червен,с който ще е по-добре/
  • домати 2 бр.
  • червен лук малка глава
  • чесън 1,2 скилидки
  • сусамов тахан 2 суп.л.
  • зехтин 3 суп.л./от мариновани чери домати/
  • мариновани сушени чери домати 1 суп.л.
  • кимион
  • сол
  • черен пипер
  • лимон 1 ч.л.
  • магданоз китка
ПРИГОТВЯНЕ:
В голяма тава от фурната, върху хартия за печене нареждаме патладжани, чушки, домати, в посоченото количество. Изпичаме и обелваме, като се стараем да няма семки. Смиламе в блендер, заедно със сушени домати, зехтин, в който са престояли, сусамов тахан. Добавяме чесън, сол, черен пипер, кимион, лимонов сок, червен лук.  Смиламе. Прехвърляме в купа и прибираме в хладилник, за около 30-40 минути.
Голяма вкусотия е! Свърши за нула време.
Опитайте!








Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня",или пък да се включите в кулинарните ни групи "Различните вкусове" и "Край софрата".

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар