Един вариант на баба гануш или бабагануш, приготвен по мой вкус. Чудесна идея за всички, обичащи патладжан. За тези, които не знаят това е вид разядка, която се доближава до нашето кьопоолу, но с добавка на сусамов тахан.А като се сложат и мариновани чери домати, разядката обещава отличен вкус.
Насладете и се !
ПРОДУКТИ:
- патладжани 4 бр.
- пипер 5 бр. /сложих зелен,поради липса на червен,с който ще е по-добре/
- домати 2 бр.
- червен лук малка глава
- чесън 1,2 скилидки
- сусамов тахан 2 суп.л.
- зехтин 3 суп.л./от мариновани чери домати/
- мариновани сушени чери домати 1 суп.л.
- кимион
- сол
- черен пипер
- лимон 1 ч.л.
- магданоз китка
В голяма тава от фурната, върху хартия за печене нареждаме патладжани, чушки, домати, в посоченото количество. Изпичаме и обелваме, като се стараем да няма семки. Смиламе в блендер, заедно със сушени домати, зехтин, в който са престояли, сусамов тахан. Добавяме чесън, сол, черен пипер, кимион, лимонов сок, червен лук. Смиламе. Прехвърляме в купа и прибираме в хладилник, за около 30-40 минути.
Голяма вкусотия е! Свърши за нула време.
Опитайте!
Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня",или пък да се включите в кулинарните ни групи "Различните вкусове" и "Край софрата".
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар