С изсушени, домашни чери домати може да се приготви чудна подправка - ДОМАТЕНА СОЛ.
Идеална е както за салати, ястия, печени меса, риба, а защо не и върху пърленка намазана със зехтин от мариновани сушени доматчета, поръсен с доматена сол и ароматен пресен босилек и мащерка.
ПРОДУКТИ:
☑️сушени домати
☑️морска сол
☑️мащерка
☑️босилек
ПРИГОТВЯНЕ:
Сушените домати се раздробяват в блендер с морска сол.
Размесват се със сушен босилек и мащерка.
Така получената доматена сол се пълни се в буркан.
След седмица солта е придобила вкуса на доматите.
Съхранява се на сухо място.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни за приготвяни рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
а също и да посетите фейсбук страницата:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар