Да си призная впечатлих се от лесната и бърза рецепта, която открих, разглеждайки турски сайт. Реших да опитам и аз, имаше и клип. Ще споделя резултата и когато станат готови за консумация.
ПРОДУКТИ:
за 3 бр. бутилки от минерална вода /500 мл/
- чорбаджийски чушки около 1 кг
- чесън 1 глава
- магданоз 1 връзка
- захар 1 ч.л.
- сол 1 ч.л.
- ябълков оцет 100 мл
- вода 50 мл
Чушките се почистват от дръжки и се разрязват на две.
Пълнят се в бутилки от минерална вода /500 мл /, до средата. С помощта на точилка се притискат, за да слегнат. Добавя се чесън, който предварително сме нарязали.
Допълва се с чушки, най-отгоре чесън.
С помощта на фунийка във всяка бутилка се слага по 1 ч.л. захар, 1ч.л. сол, 100 мл ябълков оцет, 50 мл вода.
Бутилките се затварят и разклащат, докато се разтворят солта и захарта. Добавя се магданоз.
Бутилките се затварят и се оставят легнали, като с ръка ги търкаляме по плота, хубаво да се овкусят.
Така приготвена туршията се оставя на място, без пряка слънчева светлина, на хладно.
Готова за консумация след 10 дни.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,или пък да се включите в кулинарните ни групи "Различните вкусове" https://www.facebook.com/groups/928419507224121/ и "Край софрата"https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ .
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Чудесна рецепта! Тъкмо ми донесоха люти чушлета - фиферони. Как ще си я приготвя по този начин! Тази рецепта я приготвям в малки бурканчета, а сега мога да си ги спестя.Поздрави, Танче!
ОтговорИзтриванеДано се получи .Ще си направя и аз.
ОтговорИзтриванеЗа първи път научава такава рецепта! Изненадана съм от начина на приготвяне в бутилка, но изглеждат доста апетитно и усещането за направа е огромно!Благодаря за публикациите Ви и пожелавам още дълг да творите кулинарни шедйоври и изненади!
ОтговорИзтриванеблагодаря ви,станаха наистина апетитни!
ОтговорИзтриванеХубаво,но как се вадят?
ОтговорИзтриванеЛесно,с вилица.
Изтриване