ПАНДЖАР или червено цвекло, нарича се още "витаминозна бомба", който е освен полезен и много вкусен. От листата на червеното цвекло се приготвят много и различни по вид вкусни, домашни ястия. Ние си отглеждаме в градината, наред с другите зеленчуци и панджар, ползваме както грудката, така и листата му.
ПРОДУКТИ:
- листа от панджар /червено цвекло/ млади от 5, 6 бр. цвекло
- червен лук 1 глава
- ориз /бланширан/ 1 ч.ч.
- сушени домати /чери/ 1 препълнена суп.л.
- сушени манатарки 1 суп.л.
- моркови 2 бр.
- пресни чери домати 6, 7 бр.
- олио
- сол
- къри
- черен пипер
- магданоз
- джоджен
- яйца 2 бр.
- кисело мляко 1/2 коф.
- брашно 2 суп.л.
- сол
- цедено мляко
- чесън
- копър
- зехтин
ПРИГОТВЯНЕ:
Накиснете манатарките и сушените домати в гореща вода / 1 ч.ч /.
Наситнете лука и морковите.
Почистете листата от жилките и нарежете.
Бланширайте за няколко минути и измийте на чешмата.
Запържете лука, добавете морковите, щом омекнат сипете нарязаните листа.
Следва ориз, който се пържи до стъкленост, сушени домати и манатарки, заедно с водата, в която са престояли.
Овкусете със сол, черен пипер,
къри.
Добавете пресните чери домати, нарязаните магданоз, джоджен и още 1 ч. гореща вода.
Щом ориза попие водата прехвърлете в тава, долейте 2 ч.ч.гореща вода и печете 30 минути.
Извадете тавата и залейте мусаката с приготвената застройка.
Печете до златиста коричка.
Поднесете с млечно чеснов сос с копър, който имах приготвен в хладилника.
Съчетава се идеално с тази вкусна вегетарианска мусака.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня",или пък да се включите в кулинарните ни групи "Различните вкусове" и "Край софрата".
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар