понеделник, 8 юли 2019 г.

ПЪЛНЕНИ ДОМАТКИ


                             

ПРОДУКТИ:
🔺домати 6 бр.
🔺гъби 100 г
🔺чесън 2 скилидки намачкани
🔺червен лук 1 гл.
🔺доматено пюре 1 с.л.
🔺моркови 2 бр.
🔺ориз 5 с.л.
🔺магданоз
🔺доматен сок 300 мл
🔺царевично нишесте 1 ч.л.
🔺сол
🔺черен пипер
🔺люспи лют пипер/чили/
🔺мащерка

ПРИГОТВЯНЕ:
Измийте доматките, отрежете капачетата им. Издълбайте вътрешността с лъжичка, но не до края и поръсете със сол. Запържете лука, намачкания чесън, настърганите моркови, нарязаните гъбки, добавете доматено пюре и измития ориз. Овкусете със сол и черен пипер, малко чили за вкус. Добавете 1 ч.ч вода. Плънката ври до изпаряване на водата. Извадете и прибавете магданоз и мащерка. Напълнете доматките с плънката. Сложете капачета отгоре и наредете в тава. Добавете доматен сок и топла вода, малко мащерка, посолете и покрийте с фолио. Печете 30-40 минути на 200 градуса, след което махнете фолиото и запечете още десетина минути. Извадете доматките и сгъстете соса с нишесте. При поднасяне може да добавите лъжичка заквасена сметана.
ДОБЪР АПЕТИТ!








Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня",или пък да се включите в кулинарните ни групи "Различните вкусове" и "Край софрата".

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар