ПРОДУКТИ:
- пилешка пържола 2 бр.
- печурки 5,6 бр.
- топено сирене слайс гауда 2 бр.
- червен лук 1 глава
- мащерка
- сол
- черен пипер
- скилидка чесън
- кашкавал 20 грама
Пилешките пържоли се поставят на дъска, върху фолио или найлоново пликче. Покриват се с найлоново пликче. Начукват се на тънко, като се внимава месото да не се разкъса. Овкусява се със сол, черен пипер и се оставя настрана. През това време в тиган се нарязва лук, смачканата скилидка чесън, и се запържват.Към тях се прибавят нарязаните печурки, мащерка, малко сол и черен пипер. Плънката се охлажда, след което се сипва върху месото и се разстила. Тя се покрива с гауда и пилешките пържорки се навиват на руло, което се поръсва с малко галета. Обвива се в стреч фолио и оставя в хладилник да се стегне. След това се обвива в алуминиево фолио и се поставя в съд с малко вода или бира и се пече 30 минути на 200 градуса. След като рулото се изпече се маха фолиото, настъргва се кашкавал и рулото се запича до леко зачервяване, още 10 минути. Изчаква се да изстине и се нарязва на парчета. Сосът от печенето на рулото се сгъстява с 1 ч.л. царевично брашно, с което при поднасяне рулото се залива.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня",или пък да се включите в кулинарните ни групи "Различните вкусове" и "Край софрата".
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар