сряда, 10 юли 2019 г.

ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ХЛЯБ

Има различни видове пълнозърнест хляб. Хлябът, който приготвих е смес от пълнозърнесто, бяло и царевично брашно.
ПРОДУКТИ:

  • бяло брашно 3 ч.ч.
  •  пълнезърнесто, пшенично ръжено брашно 1 ч.ч. /по описанието на пакета/
  • царевично брашно без глутен 1 ч.ч. /по описанието на пакета/
  • 1/2 кубче мая
  • олио 2 суп.л.
  • захар 1 ч.л.
  • сол 1 ч.л.
  • топла вода 350 мл

ПРИГОТВЯНЕ:
Маята, захарта и 4 суп.л. от топлата вода се смесват и се оставят настрани за около 15 минути.Трите вида брашна се пресяват и смесват, заедно със солта. Добавя се маята, олиото и се размесва с останалото количество топла вода до твърдо тесто. Оставям в купа и покривам с фолио. След като втаса тестото оформям кръгъл хляб, като поставям в намаслена огнеупорна тенджерка. Поръсвам с брашно и правя произволни разрези, в случая се получи цвете. Покривам с кърпа да втаса. След втасване пека на 200, градуса за 40 минути. Времето на втасване не го споменавам, защото е различно през зиме и лете и всеки сам ще прецени.Поднасям с мерудия, сирене и маслинки.
ДОБЪР АПЕТИТ!











Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня",или пък да се включите в кулинарните ни групи "Различните вкусове" и "Край софрата".

Снимките от този блог са обект на авторско право.






1 коментар: