НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- свински гърди около кг
- сушени манатарки 1 суп.л.
- бира 1 каф.ч.
- вода 1 ч.ч.
- унисос
- сос от нар
- балсамов оцет
- зехтин
- сол
Накиснах манатарките с вода една чаена чашка, която по-късно прибавих в ястието.
Месото ми бе предварително нарязано в месарския магазин.
Посолих го.
Приготвих марина от унисос, сос от нар, балсамов оцет и зехтин.
В нея месото престоя за час /нямаше повече време/.
Прехвърлих в тава.
Сложих сушени манатарки, които скоро бях изсушила.
Добавих бира и вода.
Сложих във фурната и пеках един час, като обръщах и поливах месото.
Накрая леко запеках на фурна с вентилатор, за около 10 минути.
Този път в рецептата ми липсва черен пипер и всякакви подправки.
Основна роля в нея изиграха манатарките, с наситения си дълбок вкус, доминиращ във всяко ястие.
Няма коментари:
Публикуване на коментар