вторник, 23 юли 2019 г.

ПЕЧЕНИ СВИНСКИ ГЪРДИ С МАНАТАРКИ И БИРА







НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
  • свински гърди около кг
  • сушени манатарки 1 суп.л.
  • бира 1 каф.ч.
  • вода 1 ч.ч.
за мариноване на месото
  • унисос
  • сос от нар
  • балсамов оцет
  • зехтин
  • сол
ПРИГОТВЯНЕ:
Накиснах манатарките с вода една чаена чашка, която по-късно прибавих в ястието.
Месото ми бе предварително нарязано в месарския магазин.
Посолих го.
Приготвих марина от унисос, сос от нар, балсамов оцет и зехтин. 
В нея месото престоя за час /нямаше повече време/.
Прехвърлих в тава.
Сложих сушени манатарки, които скоро бях изсушила.
Добавих бира и вода. 
Сложих във фурната и пеках един час, като обръщах и поливах месото.
Накрая леко запеках на фурна с вентилатор, за около 10 минути.
Този път в рецептата ми липсва черен пипер и всякакви подправки.
Основна роля в нея изиграха манатарките, с  наситения си дълбок вкус, доминиращ във всяко ястие.
ДОБЪР АПЕТИТ!









Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня",или пък да се включите в кулинарните ни групи "Различните вкусове" и "Край софрата".

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар