БОРОВИНКИТЕ са едни от най-изкусителните плодчета. Освен с уникалния си освежаващ вкус, те ни радват и с многото си ползи, за които няма да се спирам тук.
Сладкото от боровинки носи аромата на гора и планина, а фактът, че боровинките виреят в равнинните райони, го превръща в екзотика.
Върнах се от Юндола с 2 кг боровинки, закупени от едно доста привлекателно пазарче, където местните продаваха продукцията си.
Рецептата за сладкото е лесна, споделяла съм ви я при приготвянето на сладко от джанки и кайсии и не отнема най-вече време, а резултатът е същия вкус, без висенето с часове на котлона.
ПРОДУКТИ:
- горски боровинки 2 кг
- захар 1 кг
- гелфикс 1 и 1/2 пакетче / желираща добавка на прах за конфитюри/
Боровинките се измиват внимателно, тъй като са много нежни и се подсушават с домакинска хартия. Слагат се в тенджера. Добавката за консервиране се смесва с 2 суп.л. захар и се прибавя към плода. Загрява се до кипване. След завиране се прибавя останалата захар и се разбърква. Пяна не се образува при тях. Сладкото се вари 5 минути и още докато е топло се разсипва в бурканчета. Затваря се с капачки и обръща надолу.
Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня",или пък да се включите в кулинарните ни групи "Различните вкусове" и "Край софрата".
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Адмирации , Танче ! Чудесна рецепта и много добро представяне !
ОтговорИзтриване