Лесно и бързо приготвящо се сладко, при това много ароматно и вкусно.
ПРОДУКТИ:
По описанието на гелфикс за 1 кг плод - 500 г захар и 1 пак. гелфикс.
Разполагах с това количество плод.
🔺кайсии /без костилки/ 540 г
🔺джанки /без костилки/ 1140 г
🔺захар 840 г
🔺гелфикс /желираща добавка на прах за конфитюри/
ПРИГОТВЯНЕ:
Джанките и кайсиите се измиват и почистват от костилки и дръжки. Моите кайсии бяха малко презрели, но много сладки и ми свършиха добра работа. Кайсиите и джанките се нарязват на половинки и се слагат в тенджера. Добавката за консервиране се смесва с 2 суп.л. захар и се прибавя към плода. Загрява се до кипване. След завиране се прибавя останалата захар и се разбърква. Пяната, която се получава е съвсем малко и се обира с решетъчна лъжица. Сладкото се вари 5 минути и още докато е топло се разсипва в бурканчета. Затваря се с капачки и обръща надолу. Сладкото се получи с хубав цвят и цялата кухня ухае на него.
ДА ВИ Е СЛАДКО С МОЕТО СЛАДКО!😊😋💓
Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня",или пък да се включите в кулинарните ни групи "Различните вкусове" и "Край софрата".
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар