събота, 29 юни 2019 г.

КАРТОФЕНИ ШНИЦЕЛИ С ШУНКА И КАШКАВАЛ

Винаги са ми били много вкусни тези шницели, приготвям ги в различни варианти и се харесват на семейството ни.




ПРОДУКТИ:
  • варени картофи /пресни/ 500 г
  • пражка шунка 100 г
  • кашкавал 50 г
  • сирене 50 г
  • яйца 2 бр.
  • магданоз
  • индийско орехче
  • кимион
  • черен пипер
  • сол
  • копър
  • брашно за овалване, може царевично


ПРИГОТВЯНЕ:

Много лесно и бързо!
Нарязвате шунката.
Настъргвате кашкавал, натрошавате сирене, нарязвате копър и магданоз. 
Сварявате пресни картофки, аз подбирам най-дребните /домашни/.
Намачквате ги, още топли, с вилица. 
Смесвате, добавяте подправките.
Оформяте малки шницели, които овалвате в брашно и пържите в гореща мазнина. Изваждате върху салфетка. 
Може да си приготвите млечен, чеснов сос.
Ние ги предпочитаме с резени домат, полят със зехтин и поръсен с магданоз.

ДОБЪР АПЕТИТ!










Може да посетите моите  фейсбук страници:

" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.


2 коментара: