Първите домашно произведени цукини от нашата градина.
Наричат ги още "европейски тиквички".
Готвенето на тиквички е удоволствие, което не отнема много време. Колкото е по-малка тиквичката, толкова по-малко се готви. Тиквичките са много лесни за готвене и подходящи за почти всеки метод на готвене: варене, или пара, печене на скара, в тиган или печене във фурната.
ПРОДУКТИ:
- цукини 3 бр.
- домати 2 броя
- чесън 2 скилидки намачкан
- копър
- сол
- черен пипер
- зехтин 3,4 суп.л
Цукините се режат на колелца, посоляват се и се овалват в брашно. Доматите се режат на половина, след това на елипси.Тавата се покрива с пекарска хартия, която се намазнява и се подреждат тиквичките и доматите. Помежду тях се слага намачкания чесън. Отгоре тиквичките се поръсват с черен пипер е се поливат с останалия зехтин. Пекат се на фурна с вентилатор, за 30 минути, на 200 градуса.
ВКУСНО И ЛЕКО !
Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня",или пък да се включите в кулинарните ни групи "Различните вкусове" и "Край софрата".
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар