петък, 21 юни 2019 г.

БАНИЦА С КОРИ ОТ ЛАВАШ /арменски хляб/

Невероятен вкус!
Семейството ми призна, че е по-вкусна, отколкото, ако бе направена с кори. Свърши за броени минути!
Снабдих се с лаваш, този път по-тънък и нежен, с форма на елипса, при една екскурзия в Турция. Ето как приготвих вкусната баница:




ПРОДУКТИ:
  • лаваш тънък елипсовиден 6 бр.
  • яйца 5 бр.
  • прясно мляко 1 ч.ч.
  • бакпулвер 1 пак.
  • краве сирене 250 г
  • олио 1/2 ч.ч олио, може масло
ПРИГОТВЯНЕ:

Разбиваме 4 яйца и един белтък, като жълтъка оставяме за намазване на корите, накрая. Натрошаваме на едро сирене /обичаме да се усеща в баницата/. Смесваме с яйца, прясно мляко и бакпулвер. Намазваме тавичка с олио и поставяме първата кора, омазняваме добре, защото корите са по-дебелички. Слагаме черпаче от плънката и разстиламе по цялата кора. Редим втора кора, плънка и продължаваме до изчерпване на корите и плънката. Нарязваме баницата и намазваме с разбит жълтък, прясно мляко и олио. Печем на 200 градуса, на вентилатор, за 30 минути. 
Обичаме да хапваме баницата с пресни, сезонни плодове...този път с кайсии.
ДА ВИ Е СЛАДКО!












Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня",или пък да се включите в кулинарните ни групи "Различните вкусове" и "Край софрата".

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар