Невероятен вкус!
Семейството ми призна, че е по-вкусна, отколкото, ако бе направена с кори. Свърши за броени минути!
Снабдих се с лаваш, този път по-тънък и нежен, с форма на елипса, при една екскурзия в Турция. Ето как приготвих вкусната баница:
ПРОДУКТИ:
- лаваш тънък елипсовиден 6 бр.
- яйца 5 бр.
- прясно мляко 1 ч.ч.
- бакпулвер 1 пак.
- краве сирене 250 г
- олио 1/2 ч.ч олио, може масло
Разбиваме 4 яйца и един белтък, като жълтъка оставяме за намазване на корите, накрая. Натрошаваме на едро сирене /обичаме да се усеща в баницата/. Смесваме с яйца, прясно мляко и бакпулвер. Намазваме тавичка с олио и поставяме първата кора, омазняваме добре, защото корите са по-дебелички. Слагаме черпаче от плънката и разстиламе по цялата кора. Редим втора кора, плънка и продължаваме до изчерпване на корите и плънката. Нарязваме баницата и намазваме с разбит жълтък, прясно мляко и олио. Печем на 200 градуса, на вентилатор, за 30 минути.
Обичаме да хапваме баницата с пресни, сезонни плодове...този път с кайсии.
ДА ВИ Е СЛАДКО!
Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня",или пък да се включите в кулинарните ни групи "Различните вкусове" и "Край софрата".
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар