ПРОДУКТИ:
- зърна от бакла 2 ч.ч.
- пилешки крилца 500 г
- пресен лук 1 връзка
- чесън скилидки 5,6 бр.
- домати консерва 1 ч.ч.
- сол
- черен пипер
- червен пипер
- копър
- джоджен
- царевично нишесте 1 суп.л.
Почистваме крилцата, отстранянаме острата част, разделяме на две. Запечатваме в мазнина. Нарязваме пресния лук, чесън и добавяме към крилцата. Щом се изпържи лука, прибавяме доматите от консерва, подправяме със сол, черен и червен пипер, джоджен. Добавяме топла вода 1,5 л и оставяме ястието да къкри. Щом баклата се свари, размиваме 1 суп.л. нишесте и сгъстяваме соса. Поръсваме копър и поднасяме с кисело мляко. По желание в ястието могат да се сложат зелени джанки.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня",или пък да се включите в кулинарните ни групи "Различните вкусове" и "Край софрата".
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар