понеделник, 10 юни 2019 г.

ЯХНИЯ С БАКЛА И ПИЛЕШКИ КРИЛЦА


ПРОДУКТИ:
  • зърна от бакла 2 ч.ч.
  • пилешки крилца 500 г
  • пресен лук 1 връзка
  • чесън скилидки 5,6 бр.
  • домати консерва 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • копър
  • джоджен
  • царевично нишесте 1 суп.л.
ПРИГОТВЯНЕ:
Почистваме крилцата, отстранянаме острата част, разделяме на две. Запечатваме в мазнина. Нарязваме пресния лук, чесън и добавяме към крилцата. Щом се изпържи лука, прибавяме доматите от консерва, подправяме със сол, черен и червен пипер, джоджен. Добавяме топла вода 1,5 л и оставяме ястието да къкри. Щом баклата се свари, размиваме 1 суп.л. нишесте и сгъстяваме соса. Поръсваме копър и поднасяме с кисело мляко. По желание в ястието могат да се сложат зелени джанки.
ДОБЪР АПЕТИТ!




Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня",или пък да се включите в кулинарните ни групи "Различните вкусове" и "Край софрата".



Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар