неделя, 9 юни 2019 г.

ПИЛЕ С ОРИЗ И СУШЕНИ ДОМАТКИ


ПРОДУКТИ:
  • пилешко филе 600 г
  • ориз 1 ч.ч.
  • лук /стар/ 2 глави
  • чесън 1 скилидка
  • суха люта чушка
  • червени пиперки 2 бр.
  • сушени доматки /домашни/ в зехтин 3 големи суп.л.
  • сол на вкус
  • черен пипер на зърна и млян
  • пилешки бульон с куркума
  • магданоз
ПРИГОТВЯНЕ:
Пилешкото филе се измива и нарязва на парченца, слага се в плаке/ иена ползвам/, поръсва се със сол и черен пипер, полива се с олио и се разбърква добре, да се овкуси. Лукът и чесъна се нарязват и прибавят в плакето, фурната се включва на 200 градуса и се пече 10-15 минути. Оризът се измива в няколко води, да му се махне нишестето и се прибавя в плакето, заедно със сушените доматки, лютото чушле, черния пипер на зърна. Добавя се 3 ч.ч.с гореща вода и 1 ч.ч. с разтворения пилешки бульон. Плакенцето се връща във фурната. Общо времето да печене е около 1 час. Сервираме, като поръсим с пресен магданоз. Ястието се хапва както топло, така и студено,  върви много със студен таратор или шопска салатка.
ДОБЪР АПЕТИТ!






Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня",или пък да се включите в кулинарните ни групи "Различните вкусове" и "Край софрата".



Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар