ПРОДУКТИ:
- пилешко филе 600 г
- ориз 1 ч.ч.
- лук /стар/ 2 глави
- чесън 1 скилидка
- суха люта чушка
- червени пиперки 2 бр.
- сушени доматки /домашни/ в зехтин 3 големи суп.л.
- сол на вкус
- черен пипер на зърна и млян
- пилешки бульон с куркума
- магданоз
Пилешкото филе се измива и нарязва на парченца, слага се в плаке/ иена ползвам/, поръсва се със сол и черен пипер, полива се с олио и се разбърква добре, да се овкуси. Лукът и чесъна се нарязват и прибавят в плакето, фурната се включва на 200 градуса и се пече 10-15 минути. Оризът се измива в няколко води, да му се махне нишестето и се прибавя в плакето, заедно със сушените доматки, лютото чушле, черния пипер на зърна. Добавя се 3 ч.ч.с гореща вода и 1 ч.ч. с разтворения пилешки бульон. Плакенцето се връща във фурната. Общо времето да печене е около 1 час. Сервираме, като поръсим с пресен магданоз. Ястието се хапва както топло, така и студено, върви много със студен таратор или шопска салатка.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня",или пък да се включите в кулинарните ни групи "Различните вкусове" и "Край софрата".
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар