неделя, 26 май 2019 г.

ПАТЛАДЖАНИ С ПИЛЕШКО И ДОМАТИ НА ФУРНА



ПРОДУКТИ:
  • патладжани /без семе/ 5 бр.
  • домати 2 бр.
  • пилешко филе /пеперуда/ 1 бр.
  • лук 1 глава
  • чесън 1 глава /пресован/
  • сол
  • олио
  • сминдух
  • черен пипер
  • кимион
  • магданоз /сух и пресен/
  • доматен сок 1 каф.ч.
ПРИГОТВЯНЕ:
Пилешкото филе се нарязва на дълги, не много тънки парчета, поръсва със сол и черен пипер. Патладжаните се нарязват на колелца, посоляват се и се заливат със студена вода. Оставят се 30 минути, да излезе горчивината.Лукът се нарязва на шайби. Доматите се нарязват на кубчета. Пилешкото филе се овалва в брашно и изпържва леко. В същата мазнина се пържи и патладжана и се изважда се в чиния. Следва запържване на пресования чесън, заедно с доматките, поръсва се със сол, кимион и сминдух, сушен магданоз, добавяне на доматения сок и лука. Всичко това се прехвърля в тавичка, нареждат се изпържените патладжани и пилешко филе. Ястието се пече на 200 градуса, на фурна с вентилатор, за 30 минути. Поръсва се с магданоз. Консумира се както топло, така и студено.
ДОБЪР АПЕТИТ!




Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня",или пък да се включите в кулинарните ни групи "Различните вкусове" и "Край софрата".

Снимките от този блог са обект на авторско право.


Няма коментари:

Публикуване на коментар