ПРОДУКТИ:
- патладжани /без семе/ 5 бр.
- домати 2 бр.
- пилешко филе /пеперуда/ 1 бр.
- лук 1 глава
- чесън 1 глава /пресован/
- сол
- олио
- сминдух
- черен пипер
- кимион
- магданоз /сух и пресен/
- доматен сок 1 каф.ч.
Пилешкото филе се нарязва на дълги, не много тънки парчета, поръсва със сол и черен пипер. Патладжаните се нарязват на колелца, посоляват се и се заливат със студена вода. Оставят се 30 минути, да излезе горчивината.Лукът се нарязва на шайби. Доматите се нарязват на кубчета. Пилешкото филе се овалва в брашно и изпържва леко. В същата мазнина се пържи и патладжана и се изважда се в чиния. Следва запържване на пресования чесън, заедно с доматките, поръсва се със сол, кимион и сминдух, сушен магданоз, добавяне на доматения сок и лука. Всичко това се прехвърля в тавичка, нареждат се изпържените патладжани и пилешко филе. Ястието се пече на 200 градуса, на фурна с вентилатор, за 30 минути. Поръсва се с магданоз. Консумира се както топло, така и студено.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня",или пък да се включите в кулинарните ни групи "Различните вкусове" и "Край софрата".
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар