петък, 24 май 2019 г.

ОВНЕШКА ПЪСТРА ЯХНИЯ





ПРОДУКТИ:
  • овнешко месо 750 г
  • растително масло 100 мл
  • кромид лук 1 връзка
  • домати 2 бр. /аз сложих дом.пюре 1 с.л. /
  • пиперки 2 бр.
  • патладжан 1 бр.
  • моркови 2 бр.
  • пресни картофи 500 г
  • зелен боб/замразен/ 300 г
  • чесън 1 глава
  • кервиз китка
  • магданоз
  • джоджен
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер на зърна
  • нишесте 1 с.л.
ПРИГОТВЯНЕ:

Нарязаното на парченца месо се отпенва и вари в тенджера под налятане, за 40 минути. Прецежда се бульона. Патладжанът се нарязва на колелца, поръсва се със сол и се оставя във вода, около 20 минути. След това се подсушава и леко запържва. Изважда се. Лукът се нарязва и запържва в същата мазнина. Прибавят се пиперките, нарязани на ивички, морковите /на колелца/. Добавят се се зелен боб, чесън, доматено пюре,зеленийките, сол, черен и червен пипер, свареното месо и пресни картофки, нарязани на едро. Долива се с топла вода и ястието се вари до омекване на картофките, на слаб огън. 
Ястието се поднася топло, поръсено с магданоз.

ДОБЪР АПЕТИТ!






Може да посетите моите  фейсбук страници:

" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.





1 коментар:

  1. Танче разкошна чиния! Изкушаваш ме! Идва ми да си топна в чинията ти! Поздрави!

    ОтговорИзтриване