ПРОДУКТИ:
- овнешко месо 750 г
- растително масло 100 мл
- кромид лук 1 връзка
- домати 2 бр. /аз сложих дом.пюре 1 с.л. /
- пиперки 2 бр.
- патладжан 1 бр.
- моркови 2 бр.
- пресни картофи 500 г
- зелен боб/замразен/ 300 г
- чесън 1 глава
- кервиз китка
- магданоз
- джоджен
- сол
- червен пипер
- черен пипер на зърна
- нишесте 1 с.л.
Нарязаното на парченца месо се отпенва и вари в тенджера под налятане, за 40 минути. Прецежда се бульона. Патладжанът се нарязва на колелца, поръсва се със сол и се оставя във вода, около 20 минути. След това се подсушава и леко запържва. Изважда се. Лукът се нарязва и запържва в същата мазнина. Прибавят се пиперките, нарязани на ивички, морковите /на колелца/. Добавят се се зелен боб, чесън, доматено пюре,зеленийките, сол, черен и червен пипер, свареното месо и пресни картофки, нарязани на едро. Долива се с топла вода и ястието се вари до омекване на картофките, на слаб огън.
Ястието се поднася топло, поръсено с магданоз.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Може да посетите моите фейсбук страници:
"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Танче разкошна чиния! Изкушаваш ме! Идва ми да си топна в чинията ти! Поздрави!
ОтговорИзтриване