ПРОДУКТИ:
- брашно 600 г
- яйце 1 бр.
- прясна мая 10 г / 1 ч.л/
- прясно мляко 200 мл
- захар 50 г
- извара
- сол на вкус
- олио за пържене
Маята се размива на кашица с малко брашно и вода,разбърква се със захарта и се оставя да втаса на топло място. След това се прибавя заедно с яйцето, млякото и солта към останалата част от брашното. Приготвя се меко тесто, от което, като втаса се късат топчета, разтеглят се, пълнят се с извара и малко сол, и се прихлупват на две. Мекиците се пържат в горещото олио и се поднасят топли. Може с прясно мляко, компот или пък със сладко.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня",или пък да се включите в кулинарните ни групи "Различните вкусове" и "Край софрата".
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар