неделя, 12 май 2019 г.

ЗЕЛЕНЧУКОВИ КЮФТЕНЦА


Отдавна исках да приготвя тези хрупкави, ароматни зеленчукови кюфтенца. Сега и с подаръка, който си направих - електрическо ренде, успях.
Става бързо ... за минута!



ПРОДУКТИ:

☑️Тиквичка 1 бр.
☑️моркови 2 бр.
☑️кашкавал 40 г
☑️царевично брашно 3 суп.л.
☑️ яйце 1 бр.
☑️магданоз
☑️сол
☑️олио

ПРИГОТВЯНЕ:
Настържете тиквичката, морковите и ги отцедете в тензух. Настържете кашкавала. Смесете в купа, добавете нарязан магданоз, яйце, царевично брашно. Овкусете със сол. Объркайте добре и оформете кюфтенца. От това количество излизат 5 броя. Поставете върху хартия за печене в тава, намазана с олио. Печете за 20-25 минути, на 180 градуса, на фурна с вентилатор. Аз имах моцарелка и поднесох с нея, поръсих с магданоз, но може да ги хапнете с млечен сос.
ДОБЪР АПЕТИТ!


















Може да посетите моите  фейсбук страници:

" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.










3 коментара:

  1. Тези кюфтенца ме грабнаха от пръв поглед ! Поздравления , Таня !

    ОтговорИзтриване
  2. Красиви и апетитни кюфтета. Чудесна рецепта, Танче!

    ОтговорИзтриване
  3. Станаха страхотни! Замених само магданоза с копър, че го предпочитаме. Благодаря за рецептата :)

    ОтговорИзтриване