Вместо салата от боб...бобени кюфтенца - за разнообразие.
Те пък станаха много вкусни!
ПРОДУКТИ:
- червен боб, сварен 1 и 1/2 ч.ч.
- яйце 1 бр.
- пресен лук 2 стръка / само зелената част/
- брашно 1 и 1/2 суп.л.
- сол
- черен пипер
- пушен червен пипер
- кимион
- чубрица
- магданоз 1/2 връзка
Намачквам сварения и отцеден боб с вилица. Нарязвам зелената част от зеления лук, магданоза. В купа прехвърлям боба, лука, магданоза, сол, черен пипер, кимион, чубрица, пушен червен пипер, който много харесвам, защото придава интересен и загадъчен вкус на кюфтенцата. Обърквам и преценявам сместта, ако тя е малко слагам само жълтък и 1 ч.л.брашно, ако е повече цялото яйце и всичкото брашно. Вземам с лъжица , овалвам в брашно и пържа в горещо олио. Изваждам върху домакинска хартия, поднасям с млечно-чеснов сос с нарязан магданоз.
ВКУСНО!
Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня",или пък да се включите в кулинарните ни групи "Различните вкусове" и "Край софрата".
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар