неделя, 28 април 2019 г.

АГНЕШКА ДРОБ ЧОРБА



ПРОДУКТИ:
  • черен дроб 250 г
  • бял дроб 200 г
  • ориз 3 суп.л.
  • пресен лук 3 стръка
  • пресен чесън 2 стръка
  • кервиз
  • магданоз
  • джоджен
  • естрагон
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • лют пипер на люспи
за застройката:
жълтъци 2 бр.
кисело мляко 1/3 кофичка

ПРИГОТВЯНЕ:

Дробът се измива и слага в касерола със студена вода. Изпенва се. Сварява се  и се нарязва на кубчета.
Лукът и чесънът се нарязват  и запържват в тенджерка.
Добавя се нарязания дроб, червен пипер, 2 литра вода и чорбата се оставя да ври, около 15 минути.
Добавя се  ориз, кервиз, магданоз, естрагон. Овкусява се със сол,черен пипер, слага се капак. Чорбата се готви до омекване на ориза.
Прави се застройка с жълтъци и кисело мляко.
Поръсва се  с пресен джоджен.
Поднася се с лют пипер и чесън.

ДОБЪР АПЕТИТ!








Може да посетите моите  фейсбук страници:

" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.


Няма коментари:

Публикуване на коментар