четвъртък, 2 май 2019 г.

КОЗУНАК С КРЕМ КАРАМЕЛ








ПРОДУКТИ:
  • прясно мляко 1 л
  • яйца 8 бр.
  • захар 1 ч.ч.+ 1/2 ч.ч. за карамела
  • ванилии 2 бр.
  • козунак
ПРИГОТВЯНЕ:
Карамелизирам 1/2 ч.ч. захар и изсипвам на дъното на кексова форма. Нарязвам козунака на филийки, около 1 см и ги подреждам върху карамела, на два реда. Затоплям млякото, смесвам със захарта и бъркам докато се разтопи. Разбивам яйцата, добавям млякото, ванилиите и разбърквам. С черпак вземам от сместта и заливам козунака, до поемане на цялата смес. Поставям кексовата форма в тава със студена вода. Слагам да пека 1 час, на 150 градуса, като доливам студена вода на три пъти.
ДА ВИ Е СЛАДКО!








Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня",или пък да се включите в кулинарните ни групи "Различните вкусове" и "Край софрата".

Снимките от този блог са обект на авторско право.


1 коментар:

  1. Прекраснотия! За сладкиша душа давам, но пък очите ми останаха в чинията, в която е поднесено това изкушение, Танче! Чудна презентация!

    ОтговорИзтриване