събота, 6 април 2019 г.

АГНЕШКА ДРОБ ЧОРБА


АГНЕШКА ДРОБ ЧОРБА е една от рецептите, които се готвят различно във всеки дом.
В нашето семейство я предпочитаме само с черен дроб.
Ето как я приготвям :


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

  • черен дроб 400 г
  • пресен лук 1/2 връзка
  • ориз 5 суп.л.
  • джоджен
  • магданозени дръжки
  • див чесън
  • кервиз
  • сол
  • черен пипер
  • червен пушен пипер
За застройката:

  • жълтъци 2 бр.
  • оцет 2 суп.л.
ПРИГОТВЯНЕ:
Почистеният измит агнешки дроб се сварява и нарязва на кубчета. 
Отделно в тенджера, с нагорещено олио и малко вода се задушава ситно нарязаният пресен лук.
Към него се прибавя нарязаният дроб, разбърква се и се задушава 5 минути.
Залива се с част от бульона, в който е варен, добавят се магданозените дръжки, кервиза, див чесън, и се доварява още 10 минути.
Чорбата се подправя със сол, черен и червен пипер.
Застройва се  с два жълтъка и 2 супени лъжици оцет.
Поръсва се с пресен джоджен.
Сервира се топла.
ДОБЪР АПЕТИТ!


Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня",или пък да се включите в кулинарните ни групи "Различните вкусове" и "Край софрата".




Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар