АГНЕШКА ДРОБ ЧОРБА е една от рецептите, които се готвят различно във всеки дом.
В нашето семейство я предпочитаме само с черен дроб.
Ето как я приготвям :
- черен дроб 400 г
- пресен лук 1/2 връзка
- ориз 5 суп.л.
- джоджен
- магданозени дръжки
- див чесън
- кервиз
- сол
- черен пипер
- червен пушен пипер
- жълтъци 2 бр.
- оцет 2 суп.л.
Почистеният измит агнешки дроб се сварява и нарязва на кубчета.
Отделно в тенджера, с нагорещено олио и малко вода се задушава ситно нарязаният пресен лук.
Към него се прибавя нарязаният дроб, разбърква се и се задушава 5 минути.
Залива се с част от бульона, в който е варен, добавят се магданозените дръжки, кервиза, див чесън, и се доварява още 10 минути.
Чорбата се подправя със сол, черен и червен пипер.
Застройва се с два жълтъка и 2 супени лъжици оцет.
Поръсва се с пресен джоджен.
Сервира се топла.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня",или пък да се включите в кулинарните ни групи "Различните вкусове" и "Край софрата".
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар