НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- млада бакла 300 г
- кюфтенца от свинско мляно месо 6 бр.
- лук 1 глава
- чушки 2 бр.
- моркови 2 бр.
- картофи 5,6 бр.
- домат 1 бр.
- чери доматки 6,7 бр.
- чесън 1 глава
- магданоз
- копър
- кервиз
- риган
- брашно 1 суп.л.
- сол, черен пипер, червен пипер
ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязваме лука на дребно, задушаваме, добавяме чушките и морковите до омекване.
Прибавяме баклата, щом се задуши и тя прибавяме брашно и червен пипер.
Доливаме топла вода и овкусяваме със сол и черен пипер.
Добавяме кервиз, риган, магданозени дръжки, чесън/на скилидки/, доматките и оставяме да се готви.
Следват картофките, нарязани на едро.
Изпържваме кюфтенцата и щом картофките омекнат ги прибавяме към ястието.
С тях гогвим 10 минути.
Поднасяме с пресен магданоз и копър.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня",или пък да се включите в кулинарните ни групи "Различните вкусове" и "Край софрата".
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар