сряда, 10 април 2019 г.

ЯХНИЯ С БАКЛА, КАРТОФИ И КЮФТЕНЦА



НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
  • млада бакла 300 г
  • кюфтенца от свинско мляно месо 6 бр.
  • лук 1 глава
  • чушки 2 бр.
  • моркови 2 бр.
  • картофи 5,6 бр.
  • домат 1 бр.
  • чери доматки 6,7 бр.
  • чесън 1 глава 
  • магданоз
  • копър
  • кервиз
  • риган
  • брашно 1 суп.л.
  • сол, черен пипер, червен пипер
ПРИГОТВЯНЕ:

Нарязваме лука на дребно, задушаваме, добавяме чушките и морковите до омекване.
Прибавяме баклата, щом се задуши и тя прибавяме брашно и червен пипер.
Доливаме топла вода и овкусяваме със сол и черен пипер.
Добавяме кервиз, риган, магданозени дръжки, чесън/на скилидки/, доматките и оставяме да се готви.
Следват картофките, нарязани на едро.
Изпържваме кюфтенцата и щом картофките омекнат ги прибавяме към ястието.
С тях гогвим 10 минути.
Поднасяме с пресен магданоз и копър.

ДОБЪР АПЕТИТ!












Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня",или пък да се включите в кулинарните ни групи "Различните вкусове" и "Край софрата".



Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар