неделя, 14 април 2019 г.

ЛАПАДНИК СЪС СИРЕНЕ И ТИКВЕНО СЕМЕ

Лесна рецепта за лападник.Става бързичко и много вкусно, а с хрупкавите и препечени тиквени семки е върха.




НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

  • пресен лапад 2 връзки
  • пресен лук 3 стръкчета
  • одрински кори за баница кръгли с d 90 см 2 бр.
  • яйца 3 бр./единият жълтък се ползва за намазване отгоре/
  • краве сирене 150 г
  • олио 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко 2% 1/2 ч.ч.
  • хлебна сода 1/2 ч.л.
  • масло 20-30 г за отгоре
  • тиквено семе 2 суп.л.
  • микс поръска/слънчогледово семе, ленено семе и сусам/ 1 суп.л.
ПРИГОТВЯНЕ:
Лападът се измива, почиства от стъбла и дръжки, нарязва се и се попарва за 5 минути.
Отцежда се.
Яйцата се разбиват.
В киселото мляко се слага содата и се изчаква да шупне.
Смесва се с яйцата и натрошеното сирене.
Прибавя се лапада и хубаво се обърква.
Корите се разстилат на кухненският плот и се разрязват на две с ножица.
Кората се намазва с четчица с олио.
В единият край на редичка се сипва плънката и кората се завива на руло.
Поставя се в тава, върху хартия за печене.
По същият начин се постъпва и с останалите кори.
Жълтъкът се разбива с 1 ч.л.олио и с него се намазва лападника.
Поръсва се с тиквено семе и микс поръска.Слагат се и малки парченца масло.
Пече на 200 градуса, за 40 минути.
За постещи и вегани, могат да заменят сиренето с тофу и без масло.
ДОБЪР АПЕТИТ!











Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня",или пък да се включите в кулинарните ни групи "Различните вкусове" и "Край софрата".



Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар