събота, 13 април 2019 г.

КАПАМА

Невероятна вкусотия!


ПРОДУКТИ:
  • средна кисела зелка 1 бр.
  • задно свинско джоланче
  • бекон около 500 г
  • пилешки бутчета 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • люспи лют пипер
  • дафинов лист 2 бр.
  • пикантина за скара
  • олио
ПРИГОТВЯНЕ:

Всички подправки се смесват с олиото.
Джоланът се сцепва на няколко места.
С четчица се намазва, същото и с бекона, и пилешките бутчета.
Зелката се нарязва на ситно.
Обърква се с червен и лют пипер, олио и се прехвърля в пръстения гювеч.
Добавя се  месото.
Слага се дафинов лист и чаша топла вода.
Затваря се и се пече 3 часа, на 200 градуса.
След това отворен - още 10 минути.
Месото става "мозък".
ДОБЪР АПЕТИТ!










Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня",или пък да се включите в кулинарните ни групи "Различните вкусове" и "Край софрата".



Снимките от този блог са обект на авторско право.








Няма коментари:

Публикуване на коментар