Предлагам вариант на дроб сърма само с дроб. Така я харесваме и приготвяме у нас.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- черен агнешки дроб 400 г
- бял агнешки дроб 300 г
- пресен лук 1 връзка
- пресен чесън 2 стръка
- ориз 1 и 1/2 ч.ч.
- магданоз
- джоджен
- естрагон
- черен пипер
- сол
- олио
- 2 яйца
- кисело мляко 300 г
- брашно 3 суп.л.
ПРИГОТВЯНЕ:
Сваряваме дроба, като предварително го изпенваме.
Нарязваме го на кубчета.
Нарязваме чесъна, лука и го задушаваме в голям тиган на котлона. Добавяме дроба, след като се позапържи прибавяме ориз, магданоз, джоджен, естрагон, посоляваме със сол и черен пипер, добавяме топла вода в съотношение 4:1 към ориза. Оставяме 10 минути да поври в тигана, след което прехвърляме в тава и допичаме до готовност. Изсипваме приготвената заливка върху запечения ориз и печем още 10 минути, до приятен загар.
Поднасяме с кисело мляко и чесън.
ВКУСНО!
Може да посетите моите фейсбук страници:
"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар