неделя, 28 април 2019 г.

ДРОБ СЪРМА

Предлагам вариант на дроб сърма само с дроб. Така я харесваме и приготвяме у нас.



НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
  • черен агнешки дроб 400 г
  • бял агнешки дроб 300 г
  • пресен лук 1 връзка
  • пресен чесън 2 стръка
  • ориз 1 и 1/2 ч.ч.
  • магданоз
  • джоджен
  • естрагон
  • черен пипер
  • сол
  • олио
за заливката:


  • 2 яйца
  • кисело мляко 300 г
  • брашно 3 суп.л.


ПРИГОТВЯНЕ:

Сваряваме дроба, като предварително го изпенваме.
Нарязваме го на кубчета.
Нарязваме чесъна, лука и го задушаваме в голям тиган на котлона. Добавяме дроба, след като се позапържи прибавяме ориз, магданоз, джоджен, естрагон, посоляваме със сол и черен пипер, добавяме топла вода в съотношение 4:1 към ориза. Оставяме 10 минути да поври в тигана, след което прехвърляме в тава и допичаме до готовност. Изсипваме приготвената заливка върху запечения ориз и печем още 10 минути, до приятен загар.
Поднасяме с кисело мляко и чесън.

ВКУСНО!
















Може да посетите моите  фейсбук страници:

" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар