сряда, 24 април 2019 г.

ВЕЛИКДЕНСКИ КУРАБИИ

Великденските курабии са задължителни в празничното меню за всяка трапеза. 


ПРОДУКТИ:
  • яйца 3 бр.
  • захар 1 ч.ч.
  • кисело мляко 1 ч.ч.
  • хлебна сода 1 ч.л.
  • ванилия
  • настъргана лимонова кора
  • брашно около 600 г
  • мас малко повече от 1/2 ч.ч. разтопена
ПРИГОТВЯНЕ:
Разбиваме яйцата със захарта,като отделяме 1 жълтък за намазване.
Прибавяме сода в млякото и изчакваме да шупне.
Смесваме с яйцата.
Разтопяваме маста.
Добавяме брашно, ванилия, лимонена кора, брашно.
Замесваме меко тесто.
Оформяме топчици, които поставяме в мъфинови формички.
Намазваме с жълтък и мъничко олио.
Поръсваме с филирани бадемчета и кристална захар.
Печем за 20 минути на 180 градуса.
По желание вътре може да се сложи локум или сладко.






Може да посетите моите  фейсбук страници:

" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.

2 коментара: