Великденските курабии са задължителни в празничното меню за всяка трапеза.
ПРОДУКТИ:
- яйца 3 бр.
- захар 1 ч.ч.
- кисело мляко 1 ч.ч.
- хлебна сода 1 ч.л.
- ванилия
- настъргана лимонова кора
- брашно около 600 г
- мас малко повече от 1/2 ч.ч. разтопена
Разбиваме яйцата със захарта,като отделяме 1 жълтък за намазване.
Прибавяме сода в млякото и изчакваме да шупне.
Смесваме с яйцата.
Разтопяваме маста.
Добавяме брашно, ванилия, лимонена кора, брашно.
Замесваме меко тесто.
Оформяме топчици, които поставяме в мъфинови формички.
Намазваме с жълтък и мъничко олио.
Поръсваме с филирани бадемчета и кристална захар.
Печем за 20 минути на 180 градуса.
Прибавяме сода в млякото и изчакваме да шупне.
Смесваме с яйцата.
Разтопяваме маста.
Добавяме брашно, ванилия, лимонена кора, брашно.
Замесваме меко тесто.
Оформяме топчици, които поставяме в мъфинови формички.
Намазваме с жълтък и мъничко олио.
Поръсваме с филирани бадемчета и кристална захар.
Печем за 20 минути на 180 градуса.
По желание вътре може да се сложи локум или сладко.
Може да посетите моите фейсбук страници:
"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Чудесно предложение!
ОтговорИзтриванеТози коментар бе премахнат от автора.
Изтриване