Като предястие или мезе, запеченото сирене с мед и орехи е прекрасно допълнение към всяко меню.
Приготвя се лесно и е с чудесен аромат.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
за 1 порция
- сирене 150 г
- масло 20 г
- олио 1 ч.л.
- орехови ядки 2 суп.л.
- мед 2 пак. /за чай/
- мащерка няколко клончета
- черен пипер щипка
В тиган с незалепващо покритие разтопяваме маслото,
заедно с олио, което се добавя, за да не прегори маслото.
Слагаме сиренето и запичаме за 2, 3 минути от двете страни.
Добавяме орехови ядки, мащерка, черен пипер, а едното пакетче мед изсипваме върху сиренето.
Обръщаме сиренето от другата страна, запичаме и изсипваме върху него второто пакетче мед.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни за приготвяни рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
а също и да посетите фейсбук страницата:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Кажете,какво е сиренето?
ОтговорИзтриване