вторник, 2 април 2019 г.

ПЪЛНЕНИ ПЕЧЕНИ ЧУШКИ В ПРЪСТЕН ГЮВЕЧ






НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
  • чушки зелени и червени от фризера 12 бр.
  • лук 2 глави нарязани на кубчета
  • морков 3 броя, единия настърган за плънката, а останалите, нарязани на кръгчета
  • ориз 1 ч.ч.
  • домашно доматено пюре 1 каф.ч.
  • домашни сушени чери доматки 2 суп.л.
  • свинско мляно месо от бут 700 г
  • сол
  • пушен червен пипер
  • черен пипер
  • магданоз 1/2 връзка, нарязан
  • телешки бульон 1 кубче
  • копър за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Посолявам чушките и леко надупчвам.
Запържвам месото, прибавям лука и моркова, магданоза. Овкусявам със сол, черен и червен пушен пипер. 
Добавям ориза и разбърквам, изсипвам 1 и 1/2 ч.ч. вода и изчаквам да изври. 
Охлаждам плънката и напълвам чушките.Завършвам с кръгче морков.
Омазнявам гювеча, нареждам чушките.
Разтварям бульона в 1 ч.ч. гореща вода.
Размивам доматеното пюре с вода и изсипвам, както и бульона.
Добавям 2 супени лъжици сушени чери доматки и пека за час на 200 градуса, след това още 10 минути без капак.
Сервирам само с кисело мляко и копър.
ДОБЪР АПЕТИТ! 








Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня",или пък да се включите в кулинарните ни групи "Различните вкусове" и "Край софрата".


Снимките от този блог са обект на авторско право.


Няма коментари:

Публикуване на коментар