НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- чушки зелени и червени от фризера 12 бр.
- лук 2 глави нарязани на кубчета
- морков 3 броя, единия настърган за плънката, а останалите, нарязани на кръгчета
- ориз 1 ч.ч.
- домашно доматено пюре 1 каф.ч.
- домашни сушени чери доматки 2 суп.л.
- свинско мляно месо от бут 700 г
- сол
- пушен червен пипер
- черен пипер
- магданоз 1/2 връзка, нарязан
- телешки бульон 1 кубче
- копър за поръсване
Посолявам чушките и леко надупчвам.
Запържвам месото, прибавям лука и моркова, магданоза. Овкусявам със сол, черен и червен пушен пипер.
Добавям ориза и разбърквам, изсипвам 1 и 1/2 ч.ч. вода и изчаквам да изври.
Охлаждам плънката и напълвам чушките.Завършвам с кръгче морков.
Омазнявам гювеча, нареждам чушките.
Разтварям бульона в 1 ч.ч. гореща вода.
Размивам доматеното пюре с вода и изсипвам, както и бульона.
Добавям 2 супени лъжици сушени чери доматки и пека за час на 200 градуса, след това още 10 минути без капак.
Сервирам само с кисело мляко и копър.
Добавям ориза и разбърквам, изсипвам 1 и 1/2 ч.ч. вода и изчаквам да изври.
Охлаждам плънката и напълвам чушките.Завършвам с кръгче морков.
Омазнявам гювеча, нареждам чушките.
Разтварям бульона в 1 ч.ч. гореща вода.
Размивам доматеното пюре с вода и изсипвам, както и бульона.
Добавям 2 супени лъжици сушени чери доматки и пека за час на 200 градуса, след това още 10 минути без капак.
Сервирам само с кисело мляко и копър.
Няма коментари:
Публикуване на коментар