петък, 29 март 2019 г.

ПРОЛЕТНИ ШНИЦЕЛИ С ЛАПАД И ПРЕСЕН ЛУК


Шницелите с лапад са вкусни,както топли,така и студени.
Препоръчвам ви да опитате,заедно с това чудно млечно сосче,което чудесно ги допълва.





НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
☑️пресен лапад 300 г
☑️пресен лук 2 стръка
☑️яйце 1 бр.
☑️пълнозърнесто брашно 3 суп.л.
☑️галета 50 г
☑️черен пипер
☑️пушен червен пипер
☑️сол
☑️пресен джоджен

ПРИГОТВЯНЕ:
Измивам и почиствам от жили лапада.Нарязвам и попарвам за минутки във вряла вода.Отцеждам.Ако е необходимо нарязвам на по-дребно и прехвърлям в купа.Нарязвам пресния лук и добавям,както и разбитото яйце,брашно,подправките.Обърквам до гъста смес.Ако е необходимо може да си добавите още брашно.С лъжица гребвам от сместа,потапям в галета и малко брашно, и пържа в гореща мазнина.
Поднасям с млечен сос,домат,краставичка и питка.
За соса :
☑️майонеза 3 суп.л.
☑️кисело мляко 3.6% 1/3 ч.ч.
☑️щипка сол
☑️сок от лимон 1 ч.л.
☑️настъртана кора от лимон щипка

ДОБЪР АПЕТИТ!















Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня",или пък да се включите в кулинарните ни групи "Различните вкусове" и "Край софрата".


Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар