Рошава и най-лесната за приготвяне.
При нея корите се нарязват на ленти, които леко се препичат, прави се на два пласта и не отнема време.
Става хрупкава отвън и пухкава отвътре.
Продукти:
кори 2 бр с диаметър 90 см /но може да ползвате и други/
сирене 250 г
яйца 5 бр.
кисело мляко непълна чаена чаша /с вместимост 200 мл е чашата/
газирана вода 150 мл /не сложих пълна/
олио 100 мл /може масло/
Приготвяне:
Нарежете корите на лентички с една ножица. Запечете ги леко в тава, покрита с хартия за печене, по този начин стават твърди, хрупкави и не миришат на сурово брашно.
Изберете тава, в зависимост
от количеството кори, което ползвате.
Сложете хартия за печене, намазнете и изсипете половината количество запечени ленти.
Полейте с 1/2 от олиото.
Разбийте яйцата,добавете към тях
мляко и газирана вода.
С половината количество разтвор
полейте лентите и леко с вилица
подпъхнете навътре,за да се напоят корите.
Отгоре натрошете половината сирене.
После повторете с останалите ленти,
като завършите със сирене.
Печете за 30 минути на 200 градуса.
Аз разполагах с компот от ананас, който отлично се вписа към тази вкусна, хрупкава и рошава баница.
ДОБЪР АПЕТИТ !
Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня",или пък да се включите в кулинарните ми групи "Различните вкусове" и "Край софрата".
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар