Наричат ги "живото хапче за всичко".
Те са една от любимите храни на българина,а същевременно и много полезна.
Любимо мезе за любителите на бирата.
Чудесен продукт, дори само за това,
Чудесен продукт, дори само за това,
че след 20 минути на масата може да има вкусно и интересно ястие.
Знаете ли, че най-добрият начин да повишите нивото на хемоглобина в кръвта е да се ядат пилешки дробчета?
Те са истински склад на желязо в кръвта.
Потърсих различна рецепта и намерих на колеги,
които разполагат с прекрасен сайт "Любими рецепти за малки и големи".
Рецептата е лесна и стана много вкусно.Промених леко на мой вкус.
ПРОДУКТИ:
пилешки дробчета 500 г
гъби печурки пресни 200г
готварска сметана 200 мл
кашкавал
масло
люта чушка
сол,пушен червен пипер,черен пипер,кимион,магданоз,мащерка
вода 1 каф.ч.
ПРИГОТВЯНЕ:
Почистете гъбите и ги бланширайте.
Нарежете на парченца.
Измийте дробчетата.
Намаслета тавичката,в която ще печете.
Сложете дробчетата,гъбите.
Овкусете със сол,черен пипер,пушен червен пипер,мащерка,кимион.
Сложете 1 кафяна чашка вода и парченца масло.
Печете за 20 минути на 200 градуса,
като от време на време разбърквайте.
След това добавете сметаната и
печете още 10 минути.
Поръсете с настърган кашкавал,
аз разполагах с дърпан кашкавал и сложих
цели парченца от него.
Запечете.
Поднесете с лимон и люто чушле.
ДОБЪР АПЕТИТ !😋
Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня",или пък да се включите в кулинарните ми групи "Различните вкусове" и "Край софрата".
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Много апетитно😍
ОтговорИзтриванеБлагодаря!😘
Изтриване