петък, 28 декември 2018 г.

КРАВАЙ БЕЗ МАЯ

За първи път го приготвям.Разбира се иска още...


Продуктите :
  • газирана вода 3 ч.ч.
  • 700 г брашно и още за примесване
  • хлебна сода 1 ч.л.
  • оцет 3 с.л.
  • захар 1 с.л.
  • сол 1 с.л.
  • олио 3 с.л.
  • бакпулвер 1 бр.
  • поръска за хляб за отгоре
Начин за приготвяне:

Пресяваваме брашното в голяма тава и правим кладенче.В него изсипваме  изброените продукти.Месим меко тесто,да не лепне.Покриваме и оставяме на топло.
Добре е да се изпече час преди поднасяне.Колкото повече стои повече бухва.
Аз оформих тестото във форма на кравай и може би сгреших.По-уместно би било да оформя като питка, за да може по-лесно да се изпече и да не прегори.
Но има и следващ път,нали ?








Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня",или пък да се включите в кулинарните ми групи "Различните вкусове" и "Край софрата".


Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар