неделя, 26 януари 2025 г.

КЕТО ХЛЯБ

Идеален за хора на кетогенна и нисковъглехидратна диета.


Продукти:

4 яйца
250 г извара
150 г мляно ленено семе
50 г ленено семе
60 г сусам
100 г слънчогледово семе
50 г бадемово брашно
2 ч.л. бакпулвер

Приготвяне:

Разбивам яйцата с вилица.
Прибавям изварата, разбърквам.
За по-гладка смес ползвам пасатор.
Прибавям мляно ленено семе, 
ленено семе, сусам, слънчогледово семе,
 бадемово брашно и бакпулвер.
Разбърквам с лъжица и сипвам
 сместа в силиконова форма.
Заглаждам и поръсвам със семена.
По желание може да си сложете билки.
Слагам хлебчето в студена фурна.
Пека на 180 градуса, около час
 и оставям да изстине във фурната.
Много хрупкав, не е мокър отвътре.







Ако  моите рецепти са ви харесали,

може да посетите  фейсбук страниците ми: 
"МОЯТ ВКУС /my taste/

 https://www.facebook.com/mytasted/

 "Сготви с Таня"

https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/

"Да сготвим нещо вкусно"

 https://www.facebook.com/cookwillingly/

или пък да се включите в кулинарните ни групи

 "Различните вкусове"

https://www.facebook.com/groups/928419507224121/    

"Край софрата"  

                       https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ 

"Кухня за всеки

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

Ще се радвам да ме последвате в Tiktok

https://www.tiktok.com/@cook_withtanya?is_from_webapp=1












 

Няма коментари:

Публикуване на коментар