понеделник, 13 януари 2025 г.

КАЗАН ДИБИ/на дъното на казана/

Крем карамела на Изтока.


ПРОДУКТИ:

3 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч.захар
3 суп.л.нишесте
3 суп.л.брашно
1/2 ч.л.ванилова захар
1 жълтък
20 г масло
2-3 суп.л.пудра захар
шам фъстък за декорация

ПРИГОТВЯНЕ:

Смесете млякото, захарта,
нишестето, брашното, жълтъка 
и ваниловата захар в касерола.
Оставете да заври, като
 постоянно бъркате, 
докато се получи гъст пудинг.
Малко преди да извадите 
пудинга от котлона,
 прибавете масло и разбъркайте.
Оставете настрана.
Карамелизирайте пудрата
 захар в тиган, с ф 28 см
 до златисто кафяво.
Изсипете 2, 3 черпака от
 пудинга върху карамела.
Разклатете тигана леко, 
след което добавете останалия пудинг.
Оставете сместа да ври, 
в продължение на 7 минути, на слаб огън.
Махнете от котлона, 
оставете пудинга, 
за да се охлади, след което 
приберете в хладилника, за 3 часа.
Нарежете на ленти и внимателно навийте.
Украсете шам фъстък и му се насладете.






 Ако  моите рецепти са ви харесали,

може да посетите  фейсбук страниците ми: 
"МОЯТ ВКУС /my taste/"

 https://www.facebook.com/mytasted/

 "Сготви с Таня"

https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/

"Да сготвим нещо вкусно"

 https://www.facebook.com/cookwillingly/

или пък да се включите в кулинарните ни групи

 "Различните вкусове"

https://www.facebook.com/groups/928419507224121/    

"Край софрата"  

                       https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ 

"Кухня за всеки

https://www.facebook.com/groups/330503414681518


Няма коментари:

Публикуване на коментар