Крем карамела на Изтока.
ПРОДУКТИ:
3 ч.ч. прясно мляко1/2 ч.ч.захар3 суп.л.нишесте3 суп.л.брашно1/2 ч.л.ванилова захар1 жълтък20 г масло2-3 суп.л.пудра захаршам фъстък за декорация
ПРИГОТВЯНЕ:
Смесете млякото, захарта,нишестето, брашното, жълтъка и ваниловата захар в касерола.Оставете да заври, като постоянно бъркате, докато се получи гъст пудинг.Малко преди да извадите пудинга от котлона, прибавете масло и разбъркайте.Оставете настрана.Карамелизирайте пудрата захар в тиган, с ф 28 см до златисто кафяво.Изсипете 2, 3 черпака от пудинга върху карамела.Разклатете тигана леко, след което добавете останалия пудинг.Оставете сместа да ври, в продължение на 7 минути, на слаб огън.Махнете от котлона, оставете пудинга, за да се охлади, след което приберете в хладилника, за 3 часа.Нарежете на ленти и внимателно навийте.Украсете шам фъстък и му се насладете.
Ако моите рецепти са ви харесали,
може да посетите фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"
https://www.facebook.com/mytasted/
"Сготви с Таня"
https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/
"Да сготвим нещо вкусно"
https://www.facebook.com/cookwillingly/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
https://www.facebook.com/groups/928419507224121/
"Край софрата"
https://www.facebook.com/groups/398870647175770/
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Няма коментари:
Публикуване на коментар