Имах малко замразени вишни от лятото,
пазех ги за кекс, но ми заемаха място
във фризера, а и като открих тази
рецепта, реших да ги оползотворя.
Останахме приятно изненадани
от вкуса, на този простичък десерт.
ПРОДУКТИ:
75 г масло
1,5 ч.ч.брашно
500 мл прясно мляко
1,5 ч.ч. захар
около 300 г
и още: замразени вишни без костилки
вода 200-250 мл
нишесте 1 суп.л.
захар 2 суп.л.
ПРИГОТВЯНЕ:
Разтопете маслото в касерола
добавете брашно, разбъркайте.
Прибавете прясно мляко,
олио, захар и ванилия.
Разбъркайте и махнете от котлона.
Разбийте пудинга с пасатор, за по-фина смес.
Насипете в чаши.
В касерола сипете замразените вишни,
вода, захар, махнете пяната.
Прибавете размитото в малко вода
нишесте и разбъркайте.
Щом се сгъсти сместа
махнете от котлона.
Ако ви се види много гъсто,
добавете още малко вода.
Залейте пудинга с вишните.
Щом се охлади, пудинга
е готов за консумация.
Ако моите рецепти са ви харесали,
може да посетите фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"
https://www.facebook.com/mytasted/
"Сготви с Таня"
https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/
"Да сготвим нещо вкусно"
https://www.facebook.com/cookwillingly/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
https://www.facebook.com/groups/928419507224121/
"Край софрата"
https://www.facebook.com/groups/398870647175770/
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Няма коментари:
Публикуване на коментар