неделя, 29 декември 2024 г.

ВАНИЛОВ ПУДИНГ С ВИШНИ

Имах малко замразени вишни от лятото,
пазех ги за кекс, но ми заемаха място
във фризера, а и като открих тази
рецепта, реших да ги оползотворя.
Останахме приятно изненадани
от вкуса, на този простичък десерт.


ПРОДУКТИ:

75 г масло
1,5 ч.ч.брашно
500 мл прясно мляко
1,5 ч.ч. захар
ванилия
около 300 г
и още: замразени вишни без костилки
вода 200-250 мл
нишесте 1 суп.л.
захар 2 суп.л.

ПРИГОТВЯНЕ:

Разтопете маслото в касерола
добавете брашно, разбъркайте.
Прибавете прясно мляко,
олио, захар и ванилия.
Разбъркайте и махнете от котлона.
Разбийте пудинга с пасатор, за по-фина смес.
Насипете в чаши.
В касерола сипете замразените вишни,
вода, захар, махнете пяната.
Прибавете размитото в малко вода
нишесте и разбъркайте.
Щом се сгъсти сместа
махнете от котлона.
Ако ви се види много гъсто,
добавете още малко вода.
Залейте пудинга с вишните.
Щом се охлади, пудинга
е готов за консумация.





Ако  моите рецепти са ви харесали,

може да посетите  фейсбук страниците ми: 
"МОЯТ ВКУС /my taste/"

 https://www.facebook.com/mytasted/

 "Сготви с Таня"

https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/

"Да сготвим нещо вкусно"

 https://www.facebook.com/cookwillingly/

или пък да се включите в кулинарните ни групи

 "Различните вкусове"

https://www.facebook.com/groups/928419507224121/    

"Край софрата"  

                       https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ 

"Кухня за всеки

https://www.facebook.com/groups/330503414681518





 

Няма коментари:

Публикуване на коментар