неделя, 1 декември 2024 г.

*Домашна баница

Вкусна, сочна, като от пекарна!


Продукти:

кори за баница 400 г
сирене 300 г
кисело мляко 1 ч.ч.
хлебна сода 1/2 ч.л.
прясно мляко 1 ч.ч.
олио 1 ч.ч.
4 яйца

Приготвяне:

Сложете содата в киселото мляко
и изчакайте за шупне.
Смесете с 4 разбити яйца.
Добавете прясно мляко и олио,
Разбъркайте.
Наредете две кори, от широката им част,
така че да се застъпят краищата им.
Натрошете сирене отгоре и
сипете щедро от млечната смес.
Завийте корите от долната и горната страна.
С двете ръце ги съберете небрежно,
на купчинка и разположете в
тава, върху хартия за печене.
С остатъка от млечната смес
залейте обилно.
Сложете баницата да се пече,
в загрята фурна, на 180 градуса,
за 30 минути, с вентилатор.
Сервирайте топла, ние я харесваме
с пудра захар и айран.






Ако  моите рецепти са ви харесали,

може да посетите  фейсбук страниците ми: 
"МОЯТ ВКУС /my taste/"

 https://www.facebook.com/mytasted/

 "Сготви с Таня"

https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/

"Да сготвим нещо вкусно"

 https://www.facebook.com/cookwillingly/

или пък да се включите в кулинарните ни групи

 "Различните вкусове"

https://www.facebook.com/groups/928419507224121/    

"Край софрата"  

                       https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ 

"Кухня за всеки

https://www.facebook.com/groups/330503414681518











 

Няма коментари:

Публикуване на коментар