неделя, 25 август 2024 г.

Печени чери домати в буркани

Имах повече чери доматчета от нашата градина и се
чудех как да ги оползотворя.
Попадна ми тази рецепта от интернет.
Консервирани по този начин те могат да
се ползват като добавка към ястия, гарнитури и други.





Продукти:

чери домати около 1,5 кг
зехтин 3 суп.л.
едра сол 1 суп.л.
захар щипка
чесън 1 глава
мащерка 1 ч.л.
пресен босилек китка

Приготвяне:

Чери доматити се измиват и подсушават.
Слагат се в дълбока тава,
поръсват се със сол, захар, поливат се със 
зехтин, прибавят се нарязани скилидки
чесън и сушена мащерка.
Разбъркват се.
Чери доматите се пекат във
фурна с вентилатор,
на 180 градуса, за 30 минути.
След като се изпекат, тавата
се изважда от фурната и се
изчаква да се охладят.
Пълнят се в бурканчета,
както чери доматите, така
и отделилият им сок при печенето,
слага се пресен босилек.
Бурканите се затварят с капачки и
се стерилизират 15 минути.

Насладете им се даже и през зимата!





 Ако  моите рецепти са ви харесали,

може да посетите  фейсбук страниците ми: 
"МОЯТ ВКУС /my taste/"

 https://www.facebook.com/mytasted/

 "Сготви с Таня"

https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/

"Да сготвим нещо вкусно"

 https://www.facebook.com/cookwillingly/

или пък да се включите в кулинарните ни групи

 "Различните вкусове"

https://www.facebook.com/groups/928419507224121/    

"Край софрата"  

                       https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ 

"Кухня за всеки

https://www.facebook.com/groups/330503414681518


Няма коментари:

Публикуване на коментар