Имах повече чери доматчета от нашата градина и се
чудех как да ги оползотворя.
Попадна ми тази рецепта от интернет.
Консервирани по този начин те могат да
се ползват като добавка към ястия, гарнитури и други.
Продукти:
чери домати около 1,5 кг
зехтин 3 суп.л.
едра сол 1 суп.л.
захар щипка
чесън 1 глава
мащерка 1 ч.л.
пресен босилек китка
Приготвяне:
Чери доматити се измиват и подсушават.
Слагат се в дълбока тава,
поръсват се със сол, захар, поливат се със
зехтин, прибавят се нарязани скилидки
чесън и сушена мащерка.
Разбъркват се.
Чери доматите се пекат във
фурна с вентилатор,
на 180 градуса, за 30 минути.
След като се изпекат, тавата
се изважда от фурната и се
изчаква да се охладят.
Пълнят се в бурканчета,
както чери доматите, така
и отделилият им сок при печенето,
слага се пресен босилек.
Бурканите се затварят с капачки и
се стерилизират 15 минути.
Насладете им се даже и през зимата!
Ако моите рецепти са ви харесали,
може да посетите фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"
https://www.facebook.com/mytasted/
"Сготви с Таня"
https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/
"Да сготвим нещо вкусно"
https://www.facebook.com/cookwillingly/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
https://www.facebook.com/groups/928419507224121/
"Край софрата"
https://www.facebook.com/groups/398870647175770/
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Няма коментари:
Публикуване на коментар