понеделник, 5 август 2024 г.

КОНФИТЮР ОТ СМОКИНИ

Мила съседка ми подари тези смокини, понеже
нямала какво да ги правя.
Ухилих се, казах си перфектни са за конфитюр,
който моят съпруг обожава.


ПРОДУКТИ:

смокини към 2 кг
ванилия 1 бр.
желираща захар 1 кг
сокът от един лимон

ПРИГОТВЯНЕ:

Смокините се измиват старателно и
се обелват. 
Тъй като са доста едри се нарязват на четири.
Слагат се в тенджера.
Прибавя се сокът от един лимон, 
ванилия и желиращата захар.
Разбърква се внимателно с дървена лъжица 
и тенджерата се поставя на загрят котлон.
Оставя се да заври.
Щом заври конфитюра, се отброяват 5-10 минути.
Прави се проба за желиране, върху суха студена чиния.
Ако течността се втвърди, означава, че конфитюрът е готов.
Още горещ конфитюрът се затваря в буркани.
Обръща се, изчаква се да се охлади,
след което се прибира на хладно.
Може да се завари, за капачката само.

НАСЛАДЕТЕ МУ СЕ!







                                      Ако  моите рецепти са ви харесали,
може да посетите  фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"

 https://www.facebook.com/mytasted/

 "Сготви с Таня"

https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/

"Да сготвим нещо вкусно"

 https://www.facebook.com/cookwillingly/

или пък да се включите в кулинарните ни групи

 "Различните вкусове"

https://www.facebook.com/groups/928419507224121/    

"Край софрата"  

                       https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ 

                                         
                                          "Кухня за всеки

https://www.facebook.com/groups/330503414681518


Снимките от този блог са обект на авторско право.  

 






 

Няма коментари:

Публикуване на коментар