Идеалното сладко за десерти,
както и за добавка към кексове, мъфини,
палачинки, пържени филийки и други.
Сливите са подарък от сватовете,
смокините от колежката.
Продукти:
сини сливи към 2 кг
смокини 500 г
желираща захар 1 кг
сокът от 1 лимон
орехови ядки по желание
бучка масло
Приготвяне:
Сините сливи се почистват от дръжки и костилки
и се нарязват на половинки.
Смокините се почистват от дръжки и
също се нарязват на две части,
ако са дребни може и цели.
Слагат се в тенджера, върху тях се сипва
желиращата захар, както и сока на един лимон.
Оставят се в хладилник за 5,6 часа,
да пуснат сока си.
След това се оставят да врат 5-6 минути,
добавя се бучка масло,
за да не образува пяна,
по желание се слагат орехови ядки.
Сладкото се оставя да се охлади,
и на другият ден се
събира в бурканчета, след
което се затварят с капачки.
Бурканчетата винаги варя
за капачката, 5 минути.
Излязоха ми 5 буркана от 400 г.
Насладете му се!
Ако моите рецепти са ви харесали,
може да посетите фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"
https://www.facebook.com/mytasted/
"Сготви с Таня"
https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/
"Да сготвим нещо вкусно"
https://www.facebook.com/cookwillingly/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
https://www.facebook.com/groups/928419507224121/
"Край софрата"
https://www.facebook.com/groups/398870647175770/
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Няма коментари:
Публикуване на коментар