Продукти:
1 ч.ч. грис
прясно мляко 1 л
1 ч.ч. захар
1 ванилова захар
1 суп.л. масло
6-7 бр.какаови бисквити
за домашен ягодов сос:
ползвах замразени ягоди, малини, къпини 1 ч.ч.
захар 3 суп.л.
лимонов сок от 1/2 лимон
Приготвяне:
В тенджерка се сипва мляко, захар и грис.
Включва се котлона.
Готви се на умерен огън, като се
разбърква, докато достигне
консистенцията на пудинг.
Малко преди да се свали от котлона
се сипва ванилова захар и масло,
бързо се разбърква.
Готовият грис се сипва в чаши,
купички до половината,
нареждат се начупени бисквити.
Отгоре се сипва останалия грис.
Оставя се да се охлади, след което се
прибира в хладилник, за да се стегне.
Добре е да престои 1 нощ.
Тъй като си отделям ягоди, къпини и малини, по малко от нашата градина, ги замразявам.
Сега освобождавам място във фризера и с тях приготвям този плодов сос.
В касерола се поставят ягоди и малини,
заедно със захар и лимонов сок.
Варят се, на слаб огън, като се разбърква.
Пресоват се, прецеждат се и отново на котлона,
до сгъстяване на соса.
Чашите с оохладения грис се
изваждат от хладилника и
се заливат с ягодо-малиновия сос.
По желание отгоре се нареждат сезонни плодове.
Грис-десертът може да се обърне в чиния
и след това да се залее с ягодов сос.
ДА ВИ Е СЛАДКО!
Ако моите рецепти са ви харесали,
може да посетите фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"
https://www.facebook.com/mytasted/
"Сготви с Таня"
https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/
"Да сготвим нещо вкусно"
https://www.facebook.com/cookwillingly/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
https://www.facebook.com/groups/928419507224121/
"Край софрата"
https://www.facebook.com/groups/398870647175770/
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Няма коментари:
Публикуване на коментар