Наскоро открих тази вкусна, зимна супа,
носеща името "дядова супа",
вероятно защото е предадена от дядо, на внук.
Реших да я приготвя по мой вкус, както винаги.
Оказа се, че е любима зимна супа, на много от нас,
която сгрява не само тялото, но и душата.
ПРИГОТВЕТЕ СИ:
свинско месо шарено 400 г , но не много мазно
ориз 1 каф.ч.
морков 1 бр.
лук 1 бр.
праз лук 1 част около 20 см
черен пипер 1каф.л.
червен пипер 1 ч.л.
чубрица 1 каф.л.
олио 3 суп.л.
зелев сок 1 л
вода 1 л
кисело зеле 1/2 ч.ч.
сухи люти чушки 2-3 бр.
КАК Я ПРИГОТВЯМ ?
Нарежете свинското месо на дребно,
колкото зарче за игра.
Изцедете киселото зеле и го нарежете на ситно.
Нарежете лука, праза, моркова на кубчета.
Сложете олиото да загрее в тенджера.
Прибавете свинското месо,
изчакайте леко да се зачерви и добавете
лука, праза и моркова.
Сипете вода, зелев сок/чорба/,
нарязаното кисело зеле и оставете да се вари,
около 40-50 минути.
Прибавете ориз, черен пипер, червен пипер, чубрица,
и две сухи леко люти чушки.
Оставете супата да се вари още 10 минути и
свалете от котлона.
Супата е готова за консумация.
Как приготвих супата в мултикукър Инстант пот Ултимейт.
На програма SAUTE запържете месото,
прибавете нарязаните на кубчета лук, праз, морков.
Разбъркайте.
Прибавете вода, зелев сок, кисело зеле и деглазирайте
старателно дъното на вътрешния съд, с шпатула.
Включете програма PRESSURE, за 15 минути.
След това сипете измития ориз,
подправките, лютите чушки и още 6 минути
настройте програма PRESSURE.
Поднесете супата гореща, с лют пипер.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако моите рецепти са ви харесали,
може да посетите фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"
https://www.facebook.com/mytasted/
"Сготви с Таня"
https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/
"Да сготвим нещо вкусно"
https://www.facebook.com/cookwillingly/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
https://www.facebook.com/groups/928419507224121/
"Край софрата"
https://www.facebook.com/groups/398870647175770/
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар