понеделник, 1 януари 2024 г.

СОЛЕНКИ С МАС И ПЪЛНОЗЪРНЕСТО БРАШНО

Вкусни, а елементарни за приготвяне соленки
с мас и пълнозърнесто брашно.
Много се харесаха у нас, затова
споделям рецептата с Вас.


ПРОДУКТИ:

свинска мас 1 ч.ч. /на стайна температура/
кисело мляко 1 ч.ч.
хлебна сода 1/2 ч.л.
пълнозърнесто брашно 1,5 ч.ч.
бяло брашно 1,5 ч.ч.
сол 5 г
ленено семе
сусам
ким
и още:
за намазване отгоре:
жълтък 1 бр.
прясно мляко 1-2 суп.л.

ПРИГОТВЯНЕ:

Смесете киселото мляко със содата
и оставете да шупне.
Прибавете маста, сол и брашната.
Омесете средно твърдо тесто.
За оформяне на соленките може 
да ползвате шприц или да ги
разточите и изрежете на фигурки.
Оформените соленки подредете
върху хартия за печене, в тавата
на печката, точно се събират.
Намажете с жълтък и прясно мляко,
поръсете със семена по избор.
Изпечете соленките в силно загрята
фурна, на 200 градуса,
за 5 минути, на фурна с вентилатор.
Щом ги изпечете, охладете и
приберете в кутия или стъклен буркан.

НАСЛАДЕТЕ ИМ СЕ!








 Ако  моите рецепти са ви харесали,
може да посетите  фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"

 https://www.facebook.com/mytasted/

 "Сготви с Таня"

https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/

"Да сготвим нещо вкусно"

 https://www.facebook.com/cookwillingly/

или пък да се включите в кулинарните ни групи

 "Различните вкусове"

https://www.facebook.com/groups/928419507224121/   

                                                         "Край софрата"  

                       https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ 

                                         
                                          "Кухня за всеки

https://www.facebook.com/groups/330503414681518


Снимките от този блог са обект на авторско право.    

Няма коментари:

Публикуване на коментар