събота, 9 декември 2023 г.

ХРУПКАВИ ГОФРЕТИ С НИШЕСТЕ

Тези гофретки станаха любими на моя
прекрасен внук Никола, който е на 3 години.


ПРОДУКТИ:

брашно 1 ч.ч.
царевично нишесте 1/2 ч.ч.
захар 2 суп.л.
сол 1/4 ч.л.
бакпулвер 1/4 ч.л.
прясно мляко 1 ч.ч.
яйце 1 бр.
ванилия
лимонов сок 1 суп.л.
олио 1/4 ч.ч.

ПРИГОТВЯНЕ:

Разбийте яйцето, прясното мляко,
олио, лимоновия сок, прибавете захар, сол,
 брашно,  нищесте, смесени с бакпулвер.
Разбъркайте добре.
Оставете сместа да постои 10-15минути,
докато загрее гофретника.
 Намажете плочите му с четка,
 натопена в олио.
С малка лъжичка слагайте от сместа,
като не трябва да излизате от плочата.
Достатъчни са 2 и 1/2 суп.лъжици.
Затворете гофретника и изчакайте, 2-2.5 
минути и отворете.
Ако искате още по препечени гофрети,
изчакайте още малко.
Стават хрупкави и много вкусни.
Гарнирайте по Ваш вкус.

НАСЛАДЕНЕ ИМ СЕ !





Ако  моите рецепти са ви харесали,
може да посетите  фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"

 https://www.facebook.com/mytasted/

 "Сготви с Таня"

https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/

"Да сготвим нещо вкусно"

 https://www.facebook.com/cookwillingly/

или пък да се включите в кулинарните ни групи

 "Различните вкусове"

https://www.facebook.com/groups/928419507224121/   

                                                         "Край софрата"  

                       https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ 

                                         
                                          "Кухня за всеки

https://www.facebook.com/groups/330503414681518


Снимките от този блог са обект на авторско право.    

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар