вторник, 21 ноември 2023 г.

ПАНИРАНО ПИЛЕШКО ФИЛЕ

Много вкусни пилешки филенца в
хрупкава панировка от царевично брашно с подправки.
Бързо и лесно за приготвяне!


ПРОДУКТИ:

пилешко филе 400 г
яйца 3 бр.
фино царевично брашно
сол
черен пипер
пушен червен пипер
чесън на гранули
риган
соев сос
щипка лют пипер

ПРИГОТВЯНЕ:

 Могат да се приготвят на тиган, на фурна или 
пък в еър фрайер, изберете Вие.

Пилешкото филе се нарязва  на ивици.
Овкусяват се със сол, черен пипер,
пушен пипер, люто, риган, чесън на
гранули, соев сос, малко олио.
Оставят се час да си поемат подправките.
След това се загрява олиото в дълбок тиган.
Пилешките филенца се топват първо в
разбитите яйца, след това се овалват
в царевично брашно и се пържат в тиган,
до златист цвят.
Обръщат се след 2-3 минути и се изваждат
върху домакинска хартия,
след което се нареждат в поднос, 
готови за хапване,
защото най-вкусни са, като са топли.
Както вече писах освен на  тиган филенцата
могат да се изпекат във фурна, подредени
върху хартия за печен,е за 20 минути,
 на 200 градуса или в ейр фрайър,
на програма air fry, на 195 градуса, за 7 минути.

ДОБЪР АПЕТИТ!




 Ако  моите рецепти са ви харесали,
може да посетите  фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"

 https://www.facebook.com/mytasted/

 "Сготви с Таня"

https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/

"Да сготвим нещо вкусно"

 https://www.facebook.com/cookwillingly/

или пък да се включите в кулинарните ни групи

 "Различните вкусове"

https://www.facebook.com/groups/928419507224121/   

                                                         "Край софрата"  

                       https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ 

                                         
                                          "Кухня за всеки

https://www.facebook.com/groups/330503414681518


Снимките от този блог са обект на авторско право.    


Няма коментари:

Публикуване на коментар