Обикновено сме свикнали да свързваме зеленийките с
пролетта, но в края на лятото и началото на
есента, те са също толкова вкусни и ще е
грехота да не се използват.
Реших за спретна една вкусна баница.
ПРОДУКТИ:
кори за баница/ ползвах Тракийски кори/
сирене 350 г
кисело мляко 200 г
сода бикарбонат 1 ч.л.
яйца 4 бр.
прясно мляко 1 ч.ч.
пресен лапад 2 връзки
олио 1/2 ч.ч.
ПРИГОТВЯНЕ:
Лападът се измива и почисва от дръжки,
попарва се в гореща вода, за кратко.
Нарязва се на дребно.
Киселото мляко се разбърква със содата и
се изчаква да шупне.
3 яйца се разбиват в купа и се смесват с киселото
мляко, содата и част от мазнината.
Тавата се застила с хартия за печене.
Нареждат се 3 кори небрежно събрани и
намазани с малко мазнина.
Сипва се от млечната плънка,
попарен спанак, натрошено сирене,
отгоре други три кори, подредени
по същия начин, и така до изчепване
на плънката и корите.
Последното яйце се разбива с прясно мляко
и с него се залива, предварително
нарязаната баница.
Пече се в загрята фурна, на 200 градуса,
около 30 минути.
Готовата баница се изважда,
напръсква се с малко вода, покрива се
с кърпа и се оставя да престои, 10 минути,
след което се нарязва.
Насладете и се!
Ако моите рецепти са ви харесали,
може да посетите фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"
https://www.facebook.com/mytasted/
"Сготви с Таня"
https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/
"Да сготвим нещо вкусно"
https://www.facebook.com/cookwillingly/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
https://www.facebook.com/groups/928419507224121/
"Край софрата"
https://www.facebook.com/groups/398870647175770/
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Няма коментари:
Публикуване на коментар