ПРОДУКТИ:
яйца 2 бр.
кора за баница с диаметър 60 см 1 бр.
сирене 30-40 г
кисело мляко 1 ч.ч.
сода бикарбонат 1/3 ч.л.
брашно 1 суп.л.
масло
ПРИГОТВЯНЕ:
Кората за баница се нарязва с ножица на ленти,
които се разбъркват леко с пръсти.
Яйцата се разбиват, прибавя се кисело мляко, заедно с
шупналата в него сода бикарбонат,
натрошено сирене.
Сместа се сипва върху корите и леко с шпатула
се разбърква, за да се намокрят от
всички страни.
В тиган с незалепнещо покритие се загрява
съвсем малко мазнина
и с лъжица се сипва от сместа,
като за тиганички, но малко по-големи.
Тиганът се покрива с капак.
Баничките се пекат на слаб котлон.
Щом се запекат от едната страна,
те се обръщат от другата страна.
Като станат готови се изваждат в чиния.
Отгоре се намазват с малко масло.
Поднасят се с токущо приготвено
домашно сладко от сини сливи.
НАСЛАДЕТЕ ИМ СЕ!
Ако моите рецепти са ви харесали,
може да посетите фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"
https://www.facebook.com/mytasted/
"Сготви с Таня"
https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/
"Да сготвим нещо вкусно"
https://www.facebook.com/cookwillingly/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
https://www.facebook.com/groups/928419507224121/
"Край софрата"
https://www.facebook.com/groups/398870647175770/
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар