неделя, 20 август 2023 г.

БЪРКАНИ БАНИЧКИ С КОРИ НА ТИГАН


ПРОДУКТИ:

яйца 2 бр.
кора за баница с диаметър 60 см 1 бр.
сирене 30-40 г
кисело мляко 1 ч.ч.
сода бикарбонат 1/3 ч.л.
брашно 1 суп.л.
масло

    ПРИГОТВЯНЕ:

Кората за баница се нарязва с ножица на ленти,
които се разбъркват леко с пръсти.
Яйцата се разбиват, прибавя се кисело мляко, заедно с
шупналата в него сода бикарбонат,
натрошено сирене.
Сместа се сипва върху корите и леко с шпатула
се разбърква, за да се намокрят от 
всички страни.
В тиган с незалепнещо покритие се загрява
 съвсем малко мазнина
и с лъжица се сипва от сместа,
като за тиганички, но малко по-големи.
Тиганът се покрива с капак.
Баничките се пекат на слаб котлон.
Щом се запекат от едната страна,
те се обръщат от другата страна.
Като станат готови се изваждат в чиния.
Отгоре се намазват с малко масло.
Поднасят се с токущо приготвено
домашно сладко от сини сливи.

НАСЛАДЕТЕ ИМ СЕ!








 Ако  моите рецепти са ви харесали,
може да посетите  фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"

 https://www.facebook.com/mytasted/

 "Сготви с Таня"

https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/

"Да сготвим нещо вкусно"

 https://www.facebook.com/cookwillingly/

или пък да се включите в кулинарните ни групи

 "Различните вкусове"

https://www.facebook.com/groups/928419507224121/   

                                                         "Край софрата"  

                       https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ 

                                         
                                          "Кухня за всеки

https://www.facebook.com/groups/330503414681518


Снимките от този блог са обект на авторско право.    


Няма коментари:

Публикуване на коментар